mandag den 3. september 2012

Paleo brød // Stenalderbrød


Jeg blev fornylig inspireret og anbefalet til at lave dette brød. Nogle kalder det også Stenalderbrød. Jeg er virkelig overrasket over, hvor meget det minder om rugbrød. Jeg har ikke spist andet brød siden og det er ikke sidste gang, jeg laver det :-)















OPSKRIFT:
100g solsikkekerner
100g græskarkerner
100g sesamfrø
100g hørfrø
100g mandler
100g valnødder
5 øko æg
½ dl koldpresset øko oliven olie
2 tsk salt

Mandlerne blendes og valnødderne hakkes groft, derefter blandes alle ingredienserne i en skål, hældes i rugbrødsform og bages i en forvarmet ovn ved 160 grader i ca. 1 time.
Opskriften er fra Politiken, hvor Thomas Rode Andersen gav gode paleo opskrifter, dog er denne skåret ned på olieindholdet fra 1dl, da det halve er rigeligt :-)

Mine erfaringer efter dette ene brød:
Jeg blendede både mandler og valnødder, da jeg ikke er så vild med valnødder. Det tror jeg gav noget mere "mel" til at binde det sammen, da jeg har en veninde, der lavede brødet også, som synes det smuldrede. Hvilket mit brød slet ikke gør.
Jeg havde ikke noget fint salt, så jeg brugt kværnsalt, som er meget groft. Det kan ikke anbefales, da saltet ikke bliver optaget ordentlig i brødet.

God fornøjelse :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar