søndag den 31. marts 2013

Stenalder-knækbrød

Jeg faldt over denne opskrift på madbanditten.dk og synes også i skal have glæde af den.
Jeg synes dog personligt, der er for meget salt i, så næste gang vil jeg bare nøjes med én tsk salt :-)

Så mit bud på opskriften er:

Ingredienser:
2 dl hørfrø
1½ dl græskarkerner
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekerner
1 tsk salt
1½ dl koldt vand
1 æg

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 125 grader.
Hæld alle frø og kerner i en skål - alle hele og ingen skal males til mel. Pisk ægget med en gaffel og hæld vand og salt over. Rør dt hele sammen og lad dejen hvile i en times tid. Dejen er meget våd, for det er rigtigt, da hørfrøene suger væske tilsig og gør dejen lidt mere fast. Efter en times tid hælder du dejen ud på en bageplade med bagepapir. Så kan du klappe dejen ud, så den bliver tyndere og fylder det meste af pladen.
Sæt bagepladen ind i ovnen i 2 timer og du har derfter en stor plade knækbrød. Knæk den i passende størrelser, som passer dig. Og put knækbrødene i en i lufttætbeholder efter de er kølet af. De kan også fryses, hvor de stadig beholder deres sprødhed.

Så god fornøjelse - det er så nemt og lækkert :-)



























Som i kan se til højre på billedet, så lavede jeg to forsøg i muffinsforme... Den ene med kanel og den anden med Danablue... den med kanel blev fin, men den anden skal bare droppes ;-) Tager osten ovenpå i stedet for :-)

Udover disse fantasiske knækbrød, laver hun en masse andre skønne madopskrifter :) Men øsnker du at spise efter Paleo/stenalderkostens livsstil, så hold øjnene åbne, da der er en del sødemidler i hendes søde univers :) Men ellers laver hun rigtig mange skønne retter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar